dimarts, 18 de gener del 2011

L'esquerra proposa


No podem tornar a caure en els mateixos errors. No podem avançar pensant que tornant a recuperar els nivells de riquesa de fa uns anys, la crisi estarà superada i tot tornarà al seu status “natural”.

Hem de reconèixer que la crisi ha estat conseqüència dels errors que hem comés i que, per tant, no podem tornar a caure de nou en ells. Hem de canviar de model social i productiu i d’estil de vida.

Ja no és possible seguir amb un model que ens ha fet pensar (i viure) per damunt de les nostres possibilitats. Hem de construir un nou model econòmic on el consumisme i l’especulació quedin desterrats.
Tenim reptes per encarar i superar: model energètic i canvi climàtic, gestió de la complexitat de la cohesió social, el coneixement i les noves tecnologies, la salut i el benestar de les persones o la pobresa estructural aquí i arreu del planeta. És a dir, necessitem no la recuperació d’un vell i caduc model econòmic i social, sinó la construcció d’un nou model on no serem més rics, on la quantitat deixa pas a la qualitat, on la mediocritat deixa pas a l’excel•lència, on la indolència deixa pas a l’eficàcia i on, sobretot, l’egoisme deixa pas a la solidaritat.

Aquesta és la societat que posposem des de l’esquerra, des d’ICV-EUIA. Una societat més justa, més igualitària, innovadora i eficaç, on la solidaritat esdevé un dels seus eixos principals. Ens hi juguem el futur; ni el podem deixar escapar ni ens podem equivocar a l’hora d’escollir-lo. De nosaltres depèn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada