dimecres, 2 de febrer del 2011

ICV-EUiA demana que si el banc es queda amb l’habitatge, el deute quedi saldat


Quiteria Guirao: L’actual Llei Hipotecària condemna moltes famílies a l’exclusió social, i els poders públics no ho podem permetre



NP-09/2010
Mataró, 26 de gener de 2011


La Portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Quiteria Guirao, ha presentat una moció per a que l’Ajuntament de Mataró es pronunciï sobre la reforma de la Llei Hipotecària, en defensa de les famílies que no poden fer front al pagament dels seus deutes hipotecaris i en contra dels desnonaments. La moció es debatrà al Ple de la propera setmana.

Aquesta moció pretén regular la figura de la dació en pagament (lliurar el pis per eliminar el deute contret) i proposar mètodes alternatius per a evitar els desnonaments, com ara el manteniment de l’habitatge en règim de lloguer o d’usdefruit vitalici, o bé la renegociació del deute.

Per als ecosocialistes l’actual Llei “és totalment injusta, esbiaixada i deixa indefenses i contra les cordes a més de 300.000 famílies que veuen com els prenen la casa i encara han de seguir pagant un deute inassumible”. A més, segons Guirao, els ajuntaments també es veuen afectats per aquesta situació d’injustícia, ja que són ells els qui han de posar recursos econòmics i mesures socials extraordinàries per a ajudar a les famílies desnonades i “al final, novament, amb els diners de tots, paguem la crisi que han provocat uns pocs poderosos”.

La proposta que es presentarà a Mataró és, per a ICV-EUiA, “una qüestió de principis, d’equitat i justícia social, i de començar a regular d’una vegada per totes el sistema financer que ens ha sumit en aquesta crisi”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada