dilluns, 9 de maig del 2011

En campanya (II)

Començava molt d'hora el día. A dos quarts de vuit a l'estació de Renfe, repartint el programa electoral. A les 9 punt final i cap a el local a preparar el dia amb el meu equip de campanya.

A la tarda, roda de premsa a l'Hospital de Mataró. Us transcric la meva intervenció:

Esteve Martinez alerta del perill de l’entrada de CIU a l’Ajuntament de Mataró.
Avui volem fer un crit d’atenció del perill de la entrada de les retallades a l’Ajuntament de Mataró. L’entrada de CIU a l’alcaldia suposaria augmentar el deteriorament dels serveis bàsics de la ciutadania.
Retallades de drets a la ciutadania, de drets bàsics com són la salut, que afecten directament al serveis que es reben en un tema tant cabdal i prioritari per la vida de les persones.
És per això que Volem instar a la ciutadania a que vegi l’electoralisme promogut per CIU de retardar les retallades per després de les eleccions, en campanya NO tot s’hi val, i enredar a l’electorat per després retallar drets és incoherent i èticament rebutjable: el que ha estat fent CIU fins ara és aplicar el seu programa neoliberal, amb el pretext de la crisi. I això el dia 22 de maig ho hem de recordar.
I és per això que des d’ICV-EUiA ens comprometem a aplicar la nostra coherència ideològica i valors en la gestió política, és a dir no retallar drets i superar la crisi fent pagar-la a qui més té i no a la ciutadania.
Instem a Convergència que escolti als sindicats i la comunitat sanitària, així com a la ciutadania que s’esta mobilitzant, enlloc d'atendre a "les escoles de negoci" ... potser  "segurament és aquet el problema d'un govern business friendly que veu l'educació i la salut com un negoci". 
En aquesta línia ja vam detallar fa uns dies les propostes que incorporen la moció presentada al Parlament: les alternatives, la necessitat de suspendre el Pla de xoc i començar de nou, demanant més transparència en el sistema perquè se sàpiguen els concerts i hi hagi un rendiment de comptes públic i comparable per veure per on s'escapen els diners, "posar seny" en la reducció de despesa farmacèutica "introduint canvis immediats com substituir els medicaments per la versió més barata perquè "no pot ser que funcionem amb més de 6.000 medicaments i no sigui l'administració qui controli aquesta matèria prima del sistema".
Les nostres propostes per Mataró són:
-  Continuarem promovent els Centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) per reduir la massificació de les urgències hospitalàries amb col•laboració amb la Generalitat que és qui en té les competències.
-  Estudiarem les possibilitats reals d’ampliar els horaris dels Centres d’Urgències d’Atenció Primària i les eines de diagnosi bàsiques.
-  Promourem la dimensió adequada per a oferir un bon servei públic en el Centre d’Atenció Primària de Cirera – Molins i l’ambulatori del Camí del Mig.
-  Planificarem i construirem un nou Centre d’Atenció primària al sector de Porta Laietana.
-  Continuarem garantint la planificació de la xarxa d’Atenció Primària actualitzant de manera permanent les dotacions de centres necessaris per atendre totes les necessitats sanitàries.
-  Consolidarem la transversalitat amb tots els sectors municipals per tal d’impulsar programes de foment de la salut i no només els sanitaris sinó també l’educació, la justícia, la cultura i la resta de serveis personals.
-  Continuarem i aprofundirem el diàleg amb els agents socials en l’aplicació de les accions de promoció de la salut i, en definitiva, en la responsabilitat conjunta en la millora de la salut de la gent.
-  Vetllarem pel desenvolupament del Govern Territorial de Salut del Maresme Central on l’Ajuntament tindrà més capacitat d’incidir en el desenvolupament de la política sanitària.
- Treballarem per impulsar l’acord entre la Generalitat de Catalunya i la Fundació Llar Cabanellas per tal de desenvolupar, en el complex de la Llar Cabanellas, serveis adreçats a atendre l'assistència psiquiàtrica de deficients i malalts mentals de la zona del Maresme.
-  Promourem la participació de professionals i usuaris dels serveis sanitaris dins dels consells de direcció del conjunt de la xarxa sanitària (Consorci Sanitari Mataró – Maresme).
-  Garantirem la qualitat dietètica i la seguretat dels aliments, potenciant les bones pràctiques per tal de disminuir els riscos derivats del consum d’aliments en mal estat i/o contaminats, i han de ser ben actius en la promoció d’un ús adient i mesurat dels aliments.
-  Continuarem promovent la prevenció dels accidents laborals mitjançant el control de les empreses i dels hàbits de treball que practiquen posant especial atenció en millorar els sistemes de prevenció de les obres públiques.
-  Tndrem sempre present que la salut mental és el bé més preuat de tots, que té la seva expressió en l’estabilitat emocional de les persones i dels col•lectius i en la possibilitat de fer front a les situacions més adverses.
Des d’ICV-EUiA tenim el convenciment que de la indignació cal passar a la  mobilització, és per això que recolzem la manifestació

No al desmantellament de la sanitat pública , Crida que fan els sindicats que representan el personal de la sanitat catalana amb la convocatòria de manifestar-se el dia 14 d'abril (18 h) a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona ICV s'hi adhereix
09.05.11

A les 8 p.m.  reunió amb l'Assoc, de veins de l'Havana. Intercanvi d'impressions i exposició per part de la junta de les seves reivindicacions. Molt bona acollida. Són una gent molt dinàmica, molt treballadora i que sap el que vol.

A les 9 p.m. amb el meu fill, en Miquel Canal i la meva filla a penjar cartells.

A les 11 arribada a casa i fi de jornada.

De moment, com dirien a l'escola, "progressa adequadament¨(el projecte i el candidat).
Fins demà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada