dissabte, 7 de maig del 2011

En campanya

Segon dia complet de la campanya electoral. Només una mica cansat, però satisfet. Avui hem trobat la gent molt receptiva cap a ICV-EUIA, i això és bo.

Hi ha, però, entre certa gent, molta desinformació i manipulació. No només hi ha desafecció, també hi ha confusió.

El tema que més em crispa és el que té a veure amb la immigració. Acusar la gent que ha vingut de fora d'escurar els recursos públics en detriment dels "autòctons", és enervant.

El pitjor, que fins i tot amb dades oficials la gent no s'ho vol creure. La culpa: dels partits de dreta, amb un discurs que afavoreix clarament aquestes posicions, també la tebior d'alguns partits de centre, i la de certs mitjans de comunicació, que de manera incendiària, van burxant en aquest tema. Tot un còctel perillós que pot cremar la convivència quan menys ens ho esperem.

A Mataró, cert partit, llur nom no vull ni pronunciar, ha deixat en algunes bústies de la ciutat un pamflet clarament punible. I la fiscalia, ni aquí ni enlloc pren mesures. No anem bé.

Des d'ICV-EUIA farem una defensa acèrrima de la convivència, de la cohesió social, dels drets per a tothom: nosaltres no canviarem drets per vots.

Per cert, quan algú parla de què els immigrants no només tenen dret sinó obligacions, i que han de complir amb elles, s'obliden (intencionadament), que se'ls nega el principal dels drets en democràcia: el dret a votar, el dret a decidir. Mentre no aconsegueixin ser ciutadans i ciutadanes de ple dret, no us sembla hipòcrita demanar-lis que compleixin amb les seves obligacions? Per altra banda, no sé molt bé què vol dir que han de complir amb les seves obligacions, perquè estiguin en la situació que estiguin bé que han de complir amb la llei, màxima de les nostres obligacions, com tothom m'imagino.

ICV-EUIA ha portat en diverses ocasions al Parlament català i espanyol (i no han prosperat per la negativa dels partits "grans" i algún nacionalista) propostes per a què els immigrants (tots i totes) puguin votar a les eleccions (amb un mínim de condicions). A les municipals, per exemple, no hi hauria prou amb estar empadronat, per exemple?

Sembla evident, a més, que si la majoria d'aquestes persones poguessin votar,  els discursos xenòfobs i racistes de certs partits polítics, ja no els farien servir, oi?.

Nosaltres continuarem en la línia de defensar sempre i sobretot als més desfavorits, encara que això no sigui molt popular. Tenim uns valors que hem de fer valer, com la solidaritat, l'equitat, la igualtat, la justícia social, sobretot en moments com aquests de greu crisi econòmica, sense distincions de classe, ètnia, situació, etc.

Per sortir de la crisi ens necessitem tots i totes. Les sortides individuals no porten enlloc.

Demà continuarem explicant això i alguna cosa més a tots els nostres conciutadans i conciutadanes. Ja us explicarè com em va.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada