dijous, 26 de gener del 2012

STOP ALS DESNONAMENTS



ICV-EUiA presenta al Govern Municipal una proposta de creació d’una Oficina d’assessorament a les persones afectades per les execucions hipotecàries



El regidor Esteve Martínez presenta a la regidora Montserrat Rodríguez el document detallat que recull la creació d’aquesta oficina, que servirà per lluitar contra els desnonaments i donar suport a les famílies afectades

El Grup Municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Mataró ha presentat una proposta de creació de l'Oficina d'informació, assessorament i intermediació en matèria d'execucions hipotecàries (OFIMEH). El regidor ecosocialista Esteve Martínez ha estat l'encarregat de presentar el document que recull aquesta proposta a la regidora responsable d'Habitatge, Montserrat Rodríguez, un document que ha estat presentat al registre d'entrades de l'Ajuntament.

ICV-EUiA proposa, en primer lloc, crear un espai permanent de mediació que permeti donar suport a les famílies afectades per les execucions hipotecàries, que seria aquesta Oficina d'informació, assessorament i intermediació. Una segona proposta consisteix en crear un parc d'habitatges de lloguer social. També es proposa redefinir algunes de les prioritats dels pressupostos de les obres socials de les caixes d'estalvis. Una quarta proposta és ampliar el parc públic d'habitatges de lloguer, generant una bossa d'habitatges que es destinarien preferentment a aquelles famílies que han patit un desnonament.

Al mateix document es recull com seria el procés de creació de l'Oficina d'informació, assessorament i intermediació, així com el seu funcionament i els agents que s'haurien d'implicar (Ajuntament de Mataró, entitats financeres, associacions i entitats, Plataforma d'Afectats per les Hipoteques, Federació d'Associacions de Veïns de Mataró, Col·legi d'Advocats de Mataró, així com altres administracions com ara la Generalitat de Catalunya).

Esteve Martínez ha afirmat que "l'Ajuntament no es pot quedar de braços creuats quan moltes famílies de la nostra ciutat estan perdent els seus habitatges de forma injusta". En aquest sentit, Martínez ha recordat que "ICV-EUiA dóna suport a la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques i participarà activament en les mobilitzacions que s'organitzin per aturar els desnonaments, com per exemple la que tindrà lloc demà dijous al carrer Vitòria". Per Martínez, "és imprescindible crear aquesta Oficina d'informació, assessorament i intermediació a les persones afectades per les execucions hipotecàries, perquè les famílies es troben absolutament indefenses davant d'aquestes situacions i moltes vegades no saben com han d'actuar".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada